Skip to content

Brouwerij Van Steenberge,
6 generaties meesterbrouwers.

De brouwerij werd gesticht door Jean Baptiste De Bruin, die gehuwd was met Angelina Petronella Schelfaut. Na hun beider overlijden kwam de brouwerij in handen van de neef Jozef Schelfaut. Diens dochter Margriet huwde met Paul Van Steenberge, die naast brouwer ook politicus en professor was. In 1919 werd de naam Brouwerij Bios aangenomen. Later kwam de vestiging in handen van diens zoon Jozef Van Steenberge (1962), kleinzoon Paul Van Steenberge (1990) en achterkleinzoon Jef Versele (sinds 1998).

Specialist in levend bier.

Brouwerij Van Steenberge is expert in levend bier. Als geen ander brouwen wij bieren van hoge gisting, met eigen gisten. We beheersen het proces van natuurlijke lagering en blinken vooral uit in de nagisting op fles of vat. Het resultaat: bieren met een langdurige smaakevolutie. We leren en blijven leren. We perfectioneren onze productieprocessen, brouwen bier in wisselende volumes, met gegarandeerde kwaliteit.

Respecteer kennis en vakmanschap

De focus op het traditionele brouwproces gecombineerd met de technologische middelen van nu zorgen voor een rijk aanbod aan speciaalbieren die in binnen- en buitenland zeer gewaardeerd worden. Unieke gistculturen, natuurlijke rijping en nagisting resulteren in levende bieren met evoluerende smaken zoals Augustijn, Piraat, Gulden Draak, Fourchette en nog veel meer. Met andere woorden, in een goede kelder kun je ze lang veilig bewaren.

Uw event in Bar Baptist, Trakteer uw gasten op een uitzonderlijk ervaring.

Meer info

Ontdek
onze webshop

Op onze webshop vindt u een
uitgelezen selectie van onze bieren.

Naar de shop

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?