Skip to content

Een continu proces van verbetering.

Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. Wij leggen de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garanderen betrouwbare kwaliteit en service. Respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu staan centraal in het beleid.

Alles begint bij het Water

Water wordt gebruikt tijdens het brouwproces, maar ook voor het koelen en reinigen. Helaas is water niet onuitputtelijk en daarom doen we er alles aan om zo effieciënt mogelijk om te springen met ons water, en ons waterverbruik te verminderen.  Maar ook ons afvalwater zo goed mogelijk te recyclen en te hergebruiken.

Hernieuwbare energie

We durven zeggen dat 100% van de elektriciteit die onze brouwerij verbruikt van hernieuwbare oorsprong is. Dankzij onze zonnepanelen wekken we zelf  een groot deel van onze stroom op, waarmee we in de zomermaanden bijna 100% kunnen genieten van onze eigen energie.

Maar enkel bij zonneenergie blijft het ,niet, we bijjven onze processen optimaliseren en zuiviger maken met als hoofddoelstellingen:

– ons gebruik van hernieuwbare energiebronnen verhogen
– onze energie-efficiëntie steeds blijven optimaliseren
– onze CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden

Nieuwe vatenlijn

Het vernieuwde gebouw moet enerzijds de toenemende groeivan de eigen merken opvangen en anderzijds de stijgende vraag naar lokale bieren van lokale brouwers ondersteunen. Verder werd er rekening gehouden met het welzijn van de werknemers, onder meer op ergonomisch vlak.

Dat laat ons toe de kwaliteit nog beter te bewaken en om dubbel zoveel te produceren maar zeker ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen

Lid van CEO’s 4 Climate.

CEO’s 4 Climate is een netwerk van klimaatbewuste ondernemers, waar  Brouwerij Van Steenberge ook deel van uitmaakt, en door lid te worden van CEO’s 4 Climate zijn er meteen al 20 bomen geplant in Congo ism Go Forrest.

De visie van C4C ‘CEO’s 4 Climate’
De klimaatopwarming is een grote en wereldwijde bedreiging, met een impact op alles en iedereen. Ook op ons en op onze economie. Toch is het probleem oplosbaar.

De middelen om de eerste belangrijke stappen te zetten, zijn er. En die stappen zijn haalbaar. C4C is van mening dat ondernemers een belangrijke, positieve rol spelen in de klimaatverandering.

Omdat ondernemers bedreigingen omzetten naar kansen. Omdat ondernemers doorzetters zijn, ook als het moeilijk gaat.

Sterke lokale verankering

Wortels in het Meetjesland, Het is dé streek waar boeren en producenten sinds mensenheugenis de lekkerste producten maken. Dat zit in de Meetjeslandse natuur en de ontstaansgeschiedenis van Brouwerij Van Steenberge. Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker.

Maar ook fier op de streek en alles wat er gebeurd, daarom ondersteunen wij zo veel mogelijk lokale verenigingen en initiatieven.

Samenwerking met Werkplaats Gandae

GandaeHandlingAtelier biedt tewerkstelling aan werkbekwame mensen met een lichte of matige mentale handicap,  waarvan wordt vermoed dat zij niet binnen het gewone bedrijfsleven kunnen werken. Zij stellen mensen tewerk die van de overheid de toelating kregen om te werken in een beschutte werkplaats.

Ook aan hen willen we onze ondersteuning geven, want ze gaan volle bak!

80% van onze verkoop is export, verpakken vereist hier een speciale aandacht en flexibiliteit . De medewerkers van Gandae gaan hier perfect mee om. Dus een duidelijk win win situatie

Ontdek
onze webshop

Op onze webshop vindt u een
uitgelezen selectie van onze bieren.

Naar de shop

ONTVANG EEN GRATIS BBQ BIJ AANKOOP VAN MIN. €50!

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?