Skip to content

Ontdek het gamma

Augustijn

Augustijn wordt al sinds 1295 gebrouwen door de paters Augustijnen in hun klooster in Gent. In de middeleeuwen brouwden en commercialiseerden veel paters en monniken hun eigen bier. Water was dikwijls verontreinigd en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het water wordt gekookt tijdens het brouwproces.

Toen de paters Augustijnen in 1978 op zoek gingen naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, was Jozef Van Steenberge volop aan het experimenteren met hoge gistingsbieren. Jozef won de uitgeschreven wedstrijd van de paters Augustijnen. De brouwerij kreeg zo toegang tot de receptuur van dit historisch kloosterbier, maar ook tot de kennis van receptuurbeheerder Janus Jeremanus. Janus was meer dan 25 jaar lang adviseur van Brouwerij Van Steenberge en introduceerde de originele giststammen van de Augustijnen die we tot op vandaag nog steeds gebruiken.

Met de herlancering van Augustijn (met nagisting op fles) in 1982 garandeerde visionair Jozef Van Steenberge het voortbestaan van de brouwerij. Dankzij het innovatief karakter van Augustijn, onderscheidde Jozef Van Steenberge zich van de toenmalige pilsbier brouwers.

​De historische giststammen geven het bier een milde, zachte maar zeer rijke smaak en liggen niet alleen aan de basis van Augustijn maar ook van vele andere bieren van brouwerij Van Steenberge.

Een bier voor elke gelegenheid die scoort op elk ontspannen degustatiemoment. Drink Augustijn jong en geniet van zijn fruitige, hoppige smaak. Laat u het kloosterbier rijpen, dan neemt het je mee in zijn smaakverhaal. Een rijke geschiedenis die je proeft in het glas.

Naar de shop

Onze andere bieren

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?