Skip to content

Ontdek het gamma

Monk's Café

Toen Jan Baptist De Bruyne in 1784 de landbouwactiviteiten uitbreidde met het brouwen van bier, werd Brouwerij Van Steenberge boven de doopvont gehouden. Het eerste bier ontwikkeld door Jan Baptist was een oud-bruin, opgeslagen op eikenhouten vaten en verdeeld in de lokale, eigen cafés. De brouwerij kreeg hier de naam ‘De Peer’ door het typische fruitaroma in de bieren. Later volgde hier de logische stap naar pilsbieren onder invloed van de ‘lager beers’ in de wereldoorlogen, maar Brouwerij Van Steenberge blinkt de laatste decennia pas echt uit in de speciaalbieren.

Om onze rijke historiek in ere te houden, grijpen we terug naar het ontstaan van onze brouwerij en ontwikkelden Monk’s Café, een fris en mildzuur oud bruin.

Onder invloed van Paul Van Steenberge ging de brouwerij door het leven als Brouwerij Bios, een naam die verwijst naar het Griekse woord voor ‘leven’ en een directe link is met de eigen gisten waar de brouwerij zorgvuldig over waakt. Als microbioloog had zoon Jozef een fascinatie voor de ontwikkeling van gisten en creëerde zo ook ‘Bios Vlaams Bourgogne’.

‘Bios Vlaams Bourgogne’ herdoopten we naar ‘Monk’s Café’ en gaan hier mee terug naar de oorsprong van de brouwerij, een Vlaams oud bruin volgens de traditionele regels van de kunst gebrouwen voor de bierbelever van vandaag.

Monk’s Café Grand Cru is een bovengistend bier gerijpt op tank.
Verkozen tot World’s best ‘oud bruin’ bier, World Beer Awards 2019.

Naar de shop

Onze andere bieren

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?