Skip to content

Margriet siert voortaan het dakterras van Bar Baptist.

Gracieus gezeten op de rand met haar blik op de toekomst en een glas Augustijn in de hand, heet Margriet u van harte welkom boven het kloppend hart van de brouwerij. De plaatsing van de beeltenis van Margriet Schelfaut geldt als slotstuk van de recente verbouwingen.

De keuze om Margriet te eren en te vereeuwigen is niet toevallig. Margriet Schelfaut is de echtgenote van Paul van Steenberge die de brouwerij na de Eerste Wereldoorlog overnam. Margriet had de brouwerij geërfd van haar vader Jozef. Dankzij Margriet trad de brouwerij tijdens de Tweede Wereldoorlog niet toe tot een coöperatie, ondanks het aandringen van haar echtgenoot. Toetreding stond voor haar gelijk met verkoop. Door Margriet’s vastberadenheid vaart Brouwerij Van Steenberge heden nog steeds haar onafhankelijke koers.
Margriet Schelfaut staat symbool voor ‘de’ vrouw die in de rijke geschiedenis van de brouwerij een bijzonder belangrijke rol heeft gespeeld.

Kunstenares Veerle De Vos vereeuwigt op treffende wijze deze open, inspirerende en vooruitziende vrouw. In al haar werken zet Veerle de mens en het leven centraal. Met de bronzen beeltenis van Margriet Schelfaut vereeuwigt ze een iconische vrouw en een al even iconisch bier. Veerle is de zus van architect Katrien De Vos die het nieuwe brouwerijgedeelte en de Bar Baptist ontworpen heeft. Meer info over de kunstenares en de architect vindt u op www.veerledevos.be en www.veerledevos.be.

Proost op Margriet en op het leven!

Margriet in levenden lijve ontmoeten? Plan hier je brouwerijbezoek.

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?