Skip to content

Brouwerij Van Steenberge breidt de Gulden Draak familie uit met de Gulden Draak Smoked. Het zwaar, donker rookbier met nagisting op fles is de perfecte aanvulling op het reeds bestaande assortiment. Je kan dit nieuwste bier terugvinden bij jouw favoriete, Belgische bierhandelaar vanaf 16 november.

De Gulden Draak bieren worden sinds 1986 traditioneel gebrouwen met edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Onze brouwers beheersen het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting met vakkundig meesterschap. Hierdoor is Gulden Draak gekend als een levend bier en kent het een langdurige smaakevolutie.

Voor de creatie van de Gulden Draak Smoked wordt er terug gegrepen naar de aloude traditie van het drogen van mout: het roken van mout. Dit zorgde voor een gerookte toets van het mout dewelke je nadien dus ook in het bier had. Deze typische rooksmaak ging verloren in de loop der jaren doordat de droogtechnieken voor het mout aanzienlijk efficiënter werden gemaakt. Het gebruik van gerookt mout in combinatie met de specialiteit van Brouwerij Van Steenberge geeft een spectaculair resultaat: zwaar kwaliteitsbier van hoge gisting met nagisting op de fles, gedoopt als de Gulden Draak Smoked. Het gerookt mout in de receptuur zorgt voor een fluweelzachte, gebrande smaak in het bier.

Jef Versele, CEO en 6de generatie brouwmeester: “ Ik vond mijn inspiratie voor het maken van dit bier in de traditionele “rauchbieren” uit Bamberg. Internationaal kan je deze bieren aantreffen vandaar onze overtuiging dat voor brouwerij Van Steenberge met een internationale uitstraling dit “type” speciaalbier zeker niet mag ontbreken.”Wetende dat we ons met de Gulden Draak Smoked begeven in een niche markt, vertrouwen wij erop toch iets aparts en geslaagd op de Belgische biermarkt te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze vaste editie binnen de Gulden Draak familie vele bierliefhebbers zullen bekoren en zo met de eigenzinnig en aparte smaak, gerookt bier opnieuw leven in blazen.

Ontdek Gulden Draak Smoked

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?